hipp hurra for yndlingsblogg og santa og lucia!

TIL LYKKE MED SANTA  OG LUCIA DAGEN alle der ute !

I dag skal vi nemlig bake boller som ligner på katter for å feire navnedagen til Santa og Lucia!

Her er historien om santaogluciadagen:

 

De var to gamle småjenter som var bestevenner. De levde sammen i tykt og tynt , og en dag fant de en tynn katt under bilen til moren da de skulle kjøre til skolen! 

"Ånneeei" sa Santa.

"hva er det?" spurte Lucia forferdet, som om det skulle vært en engel.

"mjaaau" sa den vesle (lusse)katten. 

Santa ser på Lucia og sier: "det er en liten katt der" 

Lucia blir litt skrekkslagen i øynene. Hun kjenner tårene presse på. "har den vesle katten gått seg bort montro!"

Den vesle katten skuler opp på Lusia og Santa med mistenksomt blikk, som om hun skulle vært lei seg. Den maler rolig og høymælt. "Vi tar den med til skolen!" utbryter Santa og Lucia i kor. 

"men vi må gjemme meg, for mamma er jo allergisk" hvisker den lille katten på kattespråket. Santa og Lucia skjønner hva den sier, og løper inn på badet og henter et hvitt laken. "Gjem deg under her lille (lusse)katt". Sier Lucia. Så kjører de på skolen. 

Så kommer de frem på skolen. "Takk for skyssen mamma!" sier Santa og Lucia. Moren bare kjører. kanskje hun ikke hørte det. Så går de inn på skolen bak hverandre. Santa går først og hun putter litt lys på hodet fordi det er så mørkt.  

(her ser dere henne og den vesle katten under kjolen (lakenet))

 

Siden den gang har alle man i alle verdensdeler rundt om i hele Europa feiret Santa og Lucia, og den lille (lusse)katten de reddet den desemberdagen for mange 1000 år siden. Synes alle sammen bør tenke litt på det i dag, og hvor heldige vi faktisk er. 

 

..... a.l 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

dikternesverden

dikternesverden

65, Øystre Slidre

Halloen Dette er en blogg av oss - nemelig: Anonyme litteratur elskere. Her vil vi dele våre dikt, der vi skildrer alt mellom husets fire vegger og muldvarpens underjordiske hule. Vi vil også dele våre meninger om nytt og gammelt her på bloggen. Adjø. PS! VIL DU HA ET PERSONLIG DIKT? I GAVE, ELLER TIL DEG SELV? LEGG IGJEN EN KOMMENTAR MED DIN BLOGGADRESSE, OG HVA/HVEM DIKTET SKAL OMHANDLE. NOEN GANGER KAN DET HENDE VI BRUKER LENGERE TID PÅ DIKTET, MEN DA VIL DIKTET OGSÅ FÅ BEDRE KVALITET. MVH ANONYME LITTERATURELSKERE For kontakt: dikternes@hotmail.no

Kategorier

Arkiv

hits